2011-03-22

MIÉRT elnökségi ülés Sepsiszentgyörgyön

Szombaton, március 19-én első alkalommal ülésezett az újonnan megválasztott 23 tagú MIÉRT elnökség, amelyben megyénket Albert László, AMISZ elnök képviseli.
„Elsősorban az idei év tevékenységi startégiáját vitattuk meg, amely két tartópillérre épül: a saját, országos szintű rendezvények megszervezésére ( Félsziget, EU tábor, Akadémia stb), illetve a megyei szervezetek prioritásaira (Aradon: Kaszoja.Fesztivál?, Arad Megyei Magyar Ifjúsági Találkozó). Ezeknek a rendezvényeknek nagyon fontos társadalomszervezési szerepük van, rengeteg fiatalt mozgatnak meg.
A MIÉRT 5 stratégiai támponttot határozott meg a 2011-es évre. A jövő évi önkormányzati választásokra való felkészülés jegyében szeretnénk minél több képzett, szakmailag jól felkészült fiatalt a helyi és megyei önkormányzatokba juttatni. Erre valós igényt és ugyanakkor lehetőséget látunk, akár országos szinten, akár Arad megyei szinten, ahol az utóbbi időben már megkezdődött egy jelentős fiatalítási folyamat. Ennek folytatását szorgalmazzuk, ugyanakkor nem a számbeli hanem a minőségi változást tekintjük eredményesnek.
Egy másik fontos támpont, hogy tekintetbe véve a MIÉRT ernyőszervezetként történő működését, olyan területeket prőbáljunk lefedni, amelyek a politikában, társadalomban üresen maradtak.
Szükségesnek tartjuk, és mindenképpen szeretnénk hozzájárulni a fiatalokat érintő közpolitikai döntések meghozatalához, hiszen mi jól ismerjük a fiatalok elvárásait, igényeit.
Kiemelt stratégiai pontként határoztuk meg egy akcióterv kidolgozását, amely a fiatalokat ösztönzi, hogy bátran vállalják identitásukat az év végi népszámlálás alkalmával. Ilyen jellegű gondok főként szórványmegyékben lépnek fel, olyan fiatalok esetében, akik vegyes házasságokból születtek, román iskolába jártak és kizárólag román körökben mozognak.
Az elnökség határozata értelmében, mindíg más helyszinen szervezzük meg üléseinket, ezzel is alátámasztva a régiók, tagszervezetek közötti partneri kapcsolatot, egyenlőséget. Ugyanakkor ez jelentős motivációs hatással bír a területi szervezetekben tevékenykedő ifjúság részére, mintegy megerősítve őket munkájukban, plusz lendületet hozva irányukba.”

Nincsenek megjegyzések: